28 haftalık gebelik belirtileri nelerdir ?
Üçüncü üç aylık döneme hoş geldiniz! Bebeğiniz hızla gelişmeye devam ediyor. Kemikler neredeyse yumuşak olsa da neredeyse tamamen gelişmiştir. Artık kilo alımı hızlıdır. Bebeğiniz, hareketlerinden dolayı muhtemelen farkında olacağınız uyku ve aktivite dönemleri geçirecektir.
28 Hafta Hamilelik Kaç Aydır?
28 haftalık gebelik 6 aydır.
Tüm ana vücut sistemleri yerinde ve çalışır durumda. Ama ileride çok daha fazla gelişme olacak. Bebek emme, bacaklarını hareket ettirme, yürüme, nefes alma, öksürme ve hıçkırık yapma gibi becerileri kazanır .Beynin kıvrımları ve olukları gelişmeye devam eder ve daha belirgin hale gelir . Kalp atım hızı dakikada yaklaşık 140 vuruşa kadar yavaşlar, bu da annenin kalp atış hızını ikiye katlar.
HIV ve sifiliz idrar testleri ile kontrol edilir ve Chlamydia ve gonore, kültür testleri ile kontrol edilir. Glikoz tarama sonuçlarınız yüksek glukoz gösteriyorsa, üç saatlik bir glukoz tolerans testi yapılacaktır.
28 haftalık hamilelik semptomları
kabızlık ve gaz
sırt ve bacak krampları
uykusuzluk hastalığı
meme büyümesi ve sızıntısı
sürekli kilo alımı
nefes darlığı
mide ekşimesi
uzuvlarda şişme
varisli damarlar
sık idrara çıkma
ağır vajinal akıntı
Enzimler ve endokrinolojik süreçler daha hızlı gelişir . Bebeğin böbreküstü bezleri, annenin hormonlarını süt üretmeye teşvik eden androjen ve östrojen üretir. Bebeğinzin saçları uzadı. Araştırmacılar ayrıca mide ekşimesi ve fetal saç büyümesi arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor.Plasenta büyür ve içindeki kan akışı bebeğin son trimesterde daha hızlı büyümesini desteklemek için artar. Gözler ve kirpikler gelişmeye devam eder ve gözyaşı oluşturabilir
Hormonal veya sinir sistemi değişikliklerinden dolayı horlama olabilir.Uykuya dalmakta güçlük çekebilirsiniz.Aynı zamanda nefes almakta zorlanabilirsiniz.Özellikle ikizleri taşırken hormonal dalgalanmalar ve değişiklikler sizi rahatsız eder. Esneme, yoga, yürüyüş, yüzme veya prenatal masajlar yardımcı olabilir. Braxton Hicks kasılmaları ara sıra olabilir.Göğüsler, bebeğin ilk yemeği olan sarımsı bir madde olan kolostrum üretirler
Kabızlık, uterus kolon üzerinde baskı uyguladığı için olur.Bu fissür ve hemoroidlere neden olabilir. Diyetinize bol miktarda lif ekleyin ve bol su için.Rektum üzerine uygulanan basınç ve verimsiz sindirim sistemi, gaz ve şişkinliğe neden olur. Ayrıca mide ekşimeside yaşayabilirsiniz. Bebek doğum için doğru pozisyona yerleşir. Bu nedenle, kafa ve büyüyen uterus siyatik sinir üzerinde ekstra baskı oluşturacak, acı veren ağrılara ve kalçada , sırt ve bacaklarda uyuşmaya neden olabilir. ebeğiniz rahim içinde hıçkırtığında hareketler hissedilebilir. Bebeğiniz, çoğunlukla aktif olduğu için vuruşları ile sizi korkutabilir. Hareketler yavaşlarsa, doktorunuza danışın.