Gebelik

8 Aylık gebelik belirtileri nelerdir ?

Hamileliğin 8. ayı bu noktada hem çok heyecanlı hemde çok sıkılmış olabilirsiniz. Vücudunuz kendini doğuma hazırlarken , nefes darlığı, asabiyet ve kendinizi çok ağır hissedebilirsiniz. Gebeliğin sekizinci ayı boyunca sık sık kasılmalar yaşayabilirsiniz. Bu durum normaldir. Fakat kasılmalar çok sık aralıklarla oluyorsa , suyunuz geliyorsa yada kanama eşlik ediyorsa hemen doktora görünün.

 

Gebeliğin 8. ayı karın kaslarınız daha gergin olacak. Karnınız her zamankinden daha büyük görünecek. Doğum zamanınız yaklaştıkça bel ağrılarınız aratacak. Bazı septomlarda artış izlenecek. Bunlardan biri de bel ağrısıdır. Artan vücut ağırlığı veya vücudun ağırlık merkezindeki değişikliklerle gebelik sırasında bazı hormonal bozukluklar nedeniyle bel ağrısı oluşturabilir.

 

Gebeliğin 8. ayında bebeğinizin başı aşağı doğru olacaktır. Bu durum 15 dakika da bir tuvalete gitmenize neden olabilir. Bu noktada bol su tüketmeniz önemlidir. Gebeliğin 8. ayında kilo alımınız yavaşlayacaktır. Bu ay sık sık mide ekşimeniz olacaktır. Vücudunuz bebeğiniz için süt üretmeye hazırlanıyor. Gögüslerinizden süt sızması olabilir. Artan vajinal akıntı, özellikle gebelik üçüncü trimesterinde yaşanan en yaygın sorundur. Ayrıca eklem ağrılarıda gebeliğin 8. ayında görülebilir.

 

Öksürmek, hapşırmak veya ağır nesneleri kaldırırken, ufak sızıntılara her an maruz kalabilirsiniz.Sıcak basmaları,sık sık kabızlık,bel ağrısı,mide ekşimesi, sık idrara çıkma ve nefes darlığı gebeliğin 8. ayında görülen septomlardır. Gebeliğinizin 8. ayında bebeğiniz baş aşağı pozisyonda olacak. Bebeğinizin cildini örten verniks işini yapmaya devam edecektir.Gebeliğin sekizinci ve altıncı ayları boyunca bebeğiniz doğum sırasındaki ağırlığının yarısını kazanacaktır. Bebeğin ciğerleri gelişmeye devam edecek ve rahim dışında hayatta kalmaya hazırlanıyor olacaklar.

 

Çoğu gebe kadında, bu ay boyunca düşük demir seviyeleri fark edebilir . Bu nedenle, demir takviyelerini düzenli olarak almak önemlidir. Ayrıca, yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler, taze meyve ve sebzeler, kırmızı et ve tahıllar gibi demir bakımından zengin yiyecekleri tüketebilirsiniz. Kalsiyum takviyeleri de sizin ve bebeğinizde yeterli kemik büyümesi için gereklidir. Bu ay sıvı alımına dikkat edin. Bol su tüketin. Yeterince dinlenin . Bebeğinizin erken olması durumunda, bir doğum planı hazırlamanız iyi bir fikirdir. Hastane çantanızı hazırlayın misafiriniz her an gelebilir. Sevgili okurlar gebeliğin 8. ayında gebelik belirtileri nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir