Gebelik

Gebelikte 25. hafta belirtileri nelerdir ?

25 haftalık hamilesiniz, bebeğiniz gelişmeye devam ediyor.Bebeğiniz her zamankinden daha güzel hale geliyor: haftalar ilerledikçe, bebeğin yağı gelişiyor,bu yağ derisini yumuşatıyor. Bebeğinizin cildi pembeleşiyor.Bunun nedeni cildin altındaki kılcal damarların kanla dolmasıdır. Bu hafta bebeğinizin akciğerlerindeki kan damarlarıda gelişiyor.

 

Tüm hamile kadınların yarısından fazlası, bölgeye artan kan akışının yanı sıra, daha büyük rahim nedeniyle rektumda şişlik, kaşıntılı damarlar yaşayabilir. Vücudunuz için tehlikeli olmasa da, hemoroidler ve varisli damarlar oluşabilir. Kbızlık probleminden müzdarip olabilirsiniz. Dışkılarken ağrı kanama olabilir. Yapmanız gereken tuvalette fazla ıkınmamanız ve lif açısından yüksek besinleri tüketmeniz.Meyve sebze ve kepekli tahıllar tüketmeye özen gösterin.

25 Haftalık gebelik kaç aydır ?

25 hafta hamilelik beş ay ve yaklaşık iki haftalıktır.

Gebeliğin bu haftasında diş etlerinizde kanama olabilir. Düzenli olarak ağız bakımınızı sağlayın. Diş eti iltihabınız varsa hekime görünün.Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı erken doğuma ve hatta preeklampsi riskinin artmasına bağlı olarak daha ciddi bir enfeksiyona doğru ilerleyebilir.Horlama, hamilelik sırasında oldukça yaygındır çünkü burnunuzdaki mukoza zarlarına artan kan akışı tıkanıklığa neden olabilir. Fakat eğer horlamanızın uykunuzu ciddi olarak etkilediğini tespit ederseniz, bu uyku apnesine sahip olduğunuzu gösterir . Mide ekşimesi veya hazımsızlık gebeliğin bu haftasında da yaygındır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçının.

Hamilelik sırasında artan kan hacmi, bileklerdeki sinirlere baskı uygulayan şişliklere neden olarak karpal tünel sendromuna neden olabilir bu durumu hekiminize mutlaka bildirin. Gebeliğin bu haftasında bacak ağrılarınız olabilir. Huzursuz bacak sendromu sizi uyutmayabilir . Bazı gıdalar bu durumu tetikleyebilir. Gebeliğin bu haftasınd asaçlarınızın her zamankinden daha parlak ve canlı olduğunu göreceksiniz.

Bebeğiniz dışardaki seslere karşı tepki olarak karnınızı tekmeleyebilir. Bebeğinizle iletişim kurmak için onunla konuşun müzik dinletin. Karnınız büyüdükçe mesanenize baskı olacağından sık sık idrara çıkabilirsiniz.Ayrıca yorguunluk baş dönmesi gibi septomlarınız olabilir. Kendinizi sürekli olarak aç hissedebilirsiniz. Sık sık ama az az yiyin ve sağlıklı beslenin. Gebelikte hangi gıdalardan kaçınmanız gerekttiğini öğrenenin.

Gebelikte lekelenme ve kanamalar dikkate alınmalıdır. Sık sık lekelenme yada kanama yaşıyorsanız durumunuz hakkında mutlaka hekiminizi bilgilendirin. Sevgili okurlar 25 haftalık gebelik belirtileri başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir