Gebelikte 2. hafta belirtileri nelerdir ?
Gebeliğin ikinci haftası aslın da henüz gebe değilsiniz fakat vücudunuz gebe kalmaya hazırlanıyor. Yumurtlama dönemindesiniz ve yumurtanız bir spermle döllenmeyi bekliyor. Spermle döllenen yumurta hızla hücrelere bölünmeye başlıyor. Döllenmenin gerçekleştiği andan itibaren bebeğinizin cinsiyeti ve genetik özellikleri bellidir fakat bu usg ile anlaşılmaz.
Vücudunuz , yumurta bıraktıktan sonra progesteronu gebelik hormonu üretmeye başlar . Progesteron döllenmiş yumurta için rahiminizi hazırlamaya yardımcı olur. Adet döneminiz bittikten sonra yumurtlama döneminde muhtemelen gebe kalmış olabilirsiniz lakin siz gebeliğe dair belirtileri henüz hissetmeyeceksiniz. Fakat gebe kalma olasılığına karşın büyüyen bebeğinizin omurilik hasarına karşı korumak için folik asit kullanın.
Daha önce yumurtlama ile ilgili bir çok makale yazmıştık. Bu makalelerimizi gebelik kategorimizde bulabilirsiniz. Yumurtlama döneminde ve yumurtlamadan bir kaç gün önce ilişkiye girmek gebe kalma şansınızı artıracaktır. Yumurtlama günü en verimli günlerinizdir. Fakat bir kaç gün önceside ilişkiye girmeniz durumunda spermler rahimde uzun yaşayacağın dan yine gebe kalma şansınız var. Yumurtlama döneminde alt karın bölgesinde, genellikle bir tarafında ovulasyon zamanında bir dizi kramp yaşarsınız. Vajinal akınıtınız da bu dönemde artacaktır. Bir ovülasyon kiti kullanarak verimli olduğunuz günleri tespit edebilirsiniz.
Foliküller olgunlaştıkça östrojen seviyesi yükselir. Östrojen, hipotalamustan FSH üretimini durdurmasını söyler. Bu, olgunlaşmış foliküllerin sayısını sınırlar. Folliküler evre devam ederken, yumurtalıktaki bir follikül baskın hale gelecektir. Baskın folikül, diğer foliküllerin daha da olgunlaşmasını önler, bu nedenle büyümeyi durdurur ve ölürler. Östrojen seviyeleri yeterince yüksek olduğunda ve yumurta olgunlaştığında, bir lüteinizan hormon (LH) salınır. Bu, LH dalgalanma (yumurtlama öngörücü kitlerinin ölçtüğü şey) olarak bilinir.LH dalgalanmasından 24-36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir. Yumurtlama, gebe kalma için hayati önem taşıdığından, ne zaman yumurtlamış olabileceğinizi öğrenmek önemlidir.
Gebeliğin ikinci haftası implantasyon henüz gerçekleşmedi ve henüz gebelik oluşmadı. Henüz bebek henüz yok, ancak adet döngüsünün 14. gününde, bu hafta veya başında olacak, ovulasyon ortaya çıkıyor. Gebe kalmaya çalışıyorsanız, tam olarak ne zaman yumurtladığınızı bilmeniz gerekir.Bu süreçte beslemenize yaşam şeklinize dikkat edin. Düzenli egzersiz yapın. Omega-3 ve folik asit takviyeleri alın. Sigaradan ve alkol den kaçının. Sevgili okurlar gebeliğin ikinci haftasında gebelik belirtileri ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.