Bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer ?
Bebeğiniz aralıksız ağladığı zaman problemin ne olduğunu endişeli bir şekilde merak edersiniz. Bebekler genellikle aç olduğun da bir tarafı ağrıdığı zaman yada gazı olduğu zaman ağlamaya başlar. Öncelikle, bebeğinizin neden ağladığını bilmek önemlidir. Bebekler ağlar çünkü başka iletişim araçları yoktur. Bebeğinizin gazı olduğu zaman moraracak şekilde ağlayabilir. Bebeklerde gaz oluşumu yaygın ve doğal bir olaydır. Makalemizin devamın da bebeklerde gaz nedenleri ve tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bebeklerdeki gaz anne sütünün veya bebeğe verilen formülün protein ve yağlarının sindiriminin doğal bir yan ürünüdür. Bazen beslenme sırasında üretilen veya emilen aşırı gaz bağırsaklarda sıkışabilir ve bebeklere biraz ağrı yaratan basınç oluşturabilir. Bebeklerin , ihtiyaçlarını belirlemek için tek bir sözlü yolları vardır; ağlama. Gaz ağrısı nedeniyle ağlarlarken, ağlama çoğu zaman daha keskin olur. Peki bebeğiniizn gazı olduğun da neler yapacaksınız ?
Bebeğinizi öncelikle kucağınıza alın ve sakinleştirmeye çalışın. Belini sıvazlayın. Biraz rahatlattıktan sonra bebeğinizi düz konumda yatırın. Karnına masaj yapın Masaj yaparken ılık zeytin yağı kullanın. Bu masaj yapmanızı kolaylaştırdığı gibi bebeğinize rahatlatacaktır.
Elinizi bebeğinizin midesinin üzerine koyun ve saat yönünde yumuşak dairesel hareketlerle karnını ovun. Karın masajları, bebeklerde gaz birikimini azaltmanın mükemmel bir yoludur. Bu prosedür gazın bağırsaklardan kolayca geçmesine yardımcı olur.
Bebeğinizin bacaklarını tutun ve karnına doğru yavaş hareketle itin. Bu harekette bebeğinizin gazını rahatça çıkarmasını sağlayacaktır.
Bebeğiniz ağladığı zaman elektirik süpürgesi saç kurutma makinasını çalıştırın. Bebeğiniz bu sesleri duyunca ağlaması kesilecektir.
Bebeğinizi üst üste sıkı giydirmeyin. Rahat edebileceği kıyafetler tercih edin.
Bazı bebekler anne sütünden kaynaklı gaz problemi yaşıyor . Bu nedenle bebeğinizin rahatlaması içn günde 1 fincan rezene çayı için. Rezene anne sütüne geçerek bebeğinizi rahatlatacağı gibi süt miktarınızı da azaltacaktır.
Şayet bebeğiniz emzirmeden sonra gaz problemi yaşıyorsa yediklerinizi gözden geçirin. Bazı besinler yüksek miktarda gaza neden olabilir. Ayrıca bebeğinizi emzirirken hava yutmadığın dan emin olun. Emzirirken bebeğinizi doğru konumlandırdığınıza dikkat edin. Bebek uzun süre ağlarsa ve ateş, kusma, uzun süre ağlama gibi alışılmadık davranışlar gösteriyorsa, problemin kaynağını anlamak için doktora danışmak en iyisidir.
Sevgili okurlar bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer başlıklı makalemizi incelediniz. Sizin bebeğinizde gaz problemi varken neler yaptınız ? Bebeğinizin gazını nasıl gidersiniz ? Konuya dair soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşarak bir çok kişiye yardımcı olabilirsiniz.