Sağlık

Bebeğin kulağı nasıl temizlenir ?

Kirli bebek kulakları nasıl temizlenmeli ? Bebeğimin kulağını nasıl temizlerim ?

Bebeklik döneminde küçük miktarda kulak kiri birikmesi yaygındır. Ancak bir çok annenin bebeğinin kulaklarını temizlemeyle ilgili endişeleri var. Bebeklerin kulak zedelenmelerini delme riskinin farkında olan bir çok anne temizleme konusunda güvencesiz dir. Bebek kulaklarının temizliği söz konusu olduğunda güvenlik en önemli önceliktir.

Kulak kiri ölü deri hücreleri ve kulağı kaplayan bezler tarafından üretilen kalın, yapışkan bir malzemeden oluşur. Her ne kadar rahatsız edici olsa da, bebeğinizin fizyolojisinin tamamen normal bir parçasıdır ve hatta kulaklarını sağlıklı tutabilir.Çocuğunuzun kulaklarından birinde akıntı görmek yaygındır .Her yaştaki çocuklarda hafif ila orta kulak kiri birikmesi yaygındır. Bir aletin veya pamuklu çubukun bebeğinizin kulağına sokulması kulak zarını delebilir kulağa kiri daha da itebilir ve bu da enfeksiyona neden olabilir. Yumuşak bir bezi yumuşak ılık suyla ıslatın ve bebeğin dış kulağında toplanan kulak kirini temizlemek için kullanın. Bezi bebeğin kulağına doğru itmeyin.

Bebeğin Kulaklarını Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kulağa ne kadar basit geliyorsa, bebeğin kulaklarını temizlemek kolay bir iş değildir ve en ufak bir hata bebeğinizin yoğun ağrısına neden olabilir. Bebek kulak bakımı önceliklendirilmelidir.

Kulakların içinde sivri nesneler kullanmayın.
Pamuklu çubuk veya kulak tomurcuğu takmaktan kaçının.
Aşırı kulak zarını boşaltmak için soğuk su kullanmayın.
Kulağın içine su veya herhangi bir sıvı püskürtmeyin
Kulağı çok sık veya çok sert temizlemeyin.

Bebeğinizin kulaklarıı temizlemeden önce bebeğinizi sakinleştirin ve uygun bir pozisyona alın. Ilık suya bebeğinizin kulaklarını çok bastırmadan be yardımı ile temizleyin. Bebeğin kulakları ilk aylarda sık sık temizlenmez. Bebeğin kulaklarına kulak temizleme çöpü sokulmaz. Daha önce belirttiğimiz gibi kulak çöpü bebeğin kulak zarına zarar verebilr yada kiri derinlere itebilir. Bebeğinizin kulaklarını temizlemeden önce bebeğinizin doktoruna danışın. İnternette gördüğünüz okuduğunzu şeyleri bebeğinize uygulamayın.

Büyük miktarlarda kulak kiri, sadece kulağa bakarak kolayca tespit edilebilir. Bazen içte bulunan kulaktan da küçük bir kahverengi renkli sıvı olabilir. Bebeğiniz acı çekiyorsa veya kulak kiri normalden farklı görünüyorsa, o zaman kulak iltihaplanması ihtimali vardır . Enfeksiyonun belirgin işareti yüksek ateş veya bebeğin kulaklarından dışarı akan beyaz renkli irin. Bu durumda bebeğinizi hemen doktora götürün.

Kulak kirini çıkarmanın en iyi yolu, yumuşak bir bez ve ılık su kombinasyonunu kullanmaktır.Bir bebeğin kulaklarını temizlemenin temel kuralı, kulak çöpü kullanmamaktır. Pamuklu çubukları kulak zarını delebilir kiride kulak kanalına daha da ittiği bilinmektedir. Bu, kanal tıkanmasına yol açan sorunları ve sonuçları kötüleştirir. Gliserin ve zeytin yağı kulak kirinin yumuşamasına ve bebeğin kulağının rahatlıkla temizlenmesine olanak tanır ancak bebeğinizin doktoruna danışmadan hiç bir müdahalede bulunmayın. Bebeğinizi yıkarken kulağına su kaçabilir. Kaçan su bebeği huzursuz edebilir. Banyo esnasınd abebeğinizin kulağına su kaçmasını engellemek için vazelinli pamuk kullanabilirsiniz. Yada bebeğinizin kulağına sakız yapıştırabilrisiniz. Sakız kulak deliğinden kaçacak kadar küçük olmamalıdır. Yinede her iki yöntemi denemeden önce doktora danışmanızı öneriyoruz.

Kulak kirinin birikmesi çok normaldir.Kulak kiri koruyucu bir maddedir ve genellikle herhangi bir soruna neden olmaz. Bununla birlikte, bazı durumlarda, kulak kiri bir soruna neden olur ve tıbbi müdahale gereklidir. Bebeklerde kulak temizliği rutin bir iş değildir fakat bebeğiniz büyüdükçe hijyen gerekli olacaktır. Bbeğinizin kulağında normalden fazla akıntı varsa ateş ve huzursuzluk duruma eşlik eidyorsa bebeğinizi hemen doktora götürün.

Kirli bebek kulakları nasıl temizlenmeli ? Bebeğimin kulağını nasıl temizlerim ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir