Gebelikte 35. hafta belirtileri nelerdir ?
Hamileliğin otuz beşinci haftası başlamışken, bazı kadınlar bebeğini doğurma ile ilgili endişe yaşamaya başlar.Bu normaldir . Doğum sürecine kadar hekim kontrollerinizi aksatmamaya özen gösterin. Hekim kontrolleri endişenizi giderebilir.
Bebeğiniz leğen bölgenizdeki baş aşağı pozisyona doğru hareket etmeli, kaburga, göğüs ve akciğerlerinizdeki basıncı azaltır, ancak mesanenizdeki basıncı artırır. Bu daha sık idrara çıkmanıza neden olur ve oldukça can sıkıcı olabilir. Sırt ağrısı , pelvik ağrı ve pelvik uyuşukluk meydana gelebilir. Uyuşukluk, pelvik sinirlerinizdeki baskıya bağlıdır. Bu bebeğinizin doğumu kadar devam edebilir. Rahatsızlık aşırı hale gelirse doktorunuzla konuşun.
Bebeğin kulakları tamamen şekillendirilmiş ve iyi çalışıyor, bu yüzden ona ya da olabildiğince sık konuşun. Lanugo ortadan kaybolmaya başlar, ancak yerini değiştirmek için ince vellus kılları büyümeye başlar.Hamileliğiniz sırasında zaman zaman stresli ve hassas hissediyor olabilirsiniz. Bu beklenen anneler için normaldir.
Bebeğin gelişimi, akciğerler ve karaciğer gibi birkaç hayati organ haricinde tamamlanmıştır. Gebeliğin 35. haftasındaki diğer bazı belirtiler şunlardır:
Mide ekşimesi
Kabızlık
Genel rahatsızlık ve baş ağrısı
Ödem
Braxton Hicks kontraksiyonları yaygınlaşıyor
Kaşıntılı ve pullu cilt
Sık sık tuvalete gitme
İşte 35 haftalık hamilelik sırasında vücudunuzun geçtiği bazı değişiklikler:
İdrarını tutamamak
Mide ekşimesi
Kabızlık
Ödem
Sırt ve Genel Rahatsızlık
Bebek baş aşağı pozisyona gider
Kilo almak
Mesane ve akciğerler gibi iç organlarınız, şu anda hızlı bir şekilde büyüyen bebeğiniz den dolayı baskı altındadır.Mesanenin idrar tutma kapasitesi azalır, yani artık işeme isteğini kontrol edemezsiniz. Bebek baş aşağı yerleştiyse, tuvalete gitme ihtiyacınız artacaktır. Kabızlığı ve ödemi önlemek için bol su içmeniz gerekir. Su ayrıca bebeğinizin besin maddelerini kan hücrelerinden emmesine yardımcı olur. Birincisi, mide ekşimesini tetikleyen yiyeceklerden kaçının: baharatlı ve yağlı yiyeceklerden kaçının.Büyüyen rahim, pelvik damarlara baskı uygular ve bacaklardan kalbe giden kan akışını kısıtlar. Damarlar sıvıyı ayak bileklerine ve ayaklarınıza itiyor. Bu durum ödemdir ve üçüncü trimesterde sık rastlanır.Kilo alımı sizi huzursuz ve rahatsız hissetmenizi sağlar. Vücudun içindeki hormonal değişiklikler de soruna katkıda bulunur.
Üçüncü üç aylık dönem, bebeklerin en çok kilo aldıkları zamandır.35 haftada bebeğinizin gelişimi, henüz olgunlaşmamış akciğerler gibi birkaç iç organ dışında neredeyse tamamlanır. Bebeğin beyni de hızla gelişmeye devam ediyor. Böbrekleri tamamen gelişmiştir.Bebeğinizi çevreleyen amniyotik sıvı 35. haftada en yüksek seviyededir ve bundan sonra azalmaya başlayacaktır. Bebeğinizin beyni hızla gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin beyin büyümesini desteklemeye yardımcı olacak tüm önemli Omega 3 zengin yiyecekleri yemeyi unutmayın. Somon, sardalye ve ton balığı gibi yağlı balıklar iyi kaynaklardır.Kolostrum bu hafta meme uçlarınızdan sızıyor olabilir. Gögüsleriniz ağrılı ve damarlı olabilir.Rahat pamuklu destekli sütyenler tercih edin. Gebeliğin bu haftasında belli aralıklarla sancınız varsa ve suyunuz gelirse kanama lekelenme olursa mutlaka hekime görünün.