Mastitis nedir neden olur ?
Emzirmek, yeni bir anne için en muhteşem deneyimdir.Bununla birlikte, mastit, yeni bir annenin yaşadığı en acı verici şeylerden biridir.Yeni bir anne ister istemez bu hoş olmayan deneyimi mutlaka yaşar.
Mastitis süt kanallarının pıhtılaşmasına bağlı ağrılı bir şişliktir.Memede, şişlik, şişkinlik, ağrı ve memelerin genişlemesine neden olabilen bir enfeksiyondur. Bazı durumlarda, göğüsler sertleşir ve kırmızıya döner.Aşağıda, Mastitis’in birkaç belirtisi vardır:
Emzirirken rahatsızlık
Şişmiş cilt ve kızarıklık
grip benzeri septomlar
Ateş ya da hastalık hissi
Göğüste sert topaklar
Göğüste hassasiyet
Gögüzlerde sıcaklık
Mastit nedenleri
Yanlış yetersiz süt tahliyesi
Bebeğin ardışık olarak emmediği yerde kesintili beslenme
Uygun olmayan kıyafet kullanımı
Besleme arasındaki aralıklar
Çatlak veya kanama nipelleri nedeniyle enfeksiyon
Lokal alerjiler memelerde inflamasyona neden olur
Kanalda süt pıhtılaşmasını önlemek için düzenli aralıklarla emzirmek önemlidir.Çocuğunuzun beslenmesini istememesi halinde, yeterli süt tahliyesini artırmak için pompayla sütünüzü çekin.Kötü drenaj veya yanlış emzirme süt pıhtılaşmasına neden olur ve mastitin ana nedenidir.Emziren bir anne için rahat iç giyim giymek önemlidir.Göğsünüze baskı yapan iç çamaşırı, sütyen veya sıkı kıyafetler giymekten kaçının.
Göğüste veya herhangi bir noktada oluşabilecek acıyı hissettiğiniz anda, durun ve hemen uzanın.Mastitis belirtilerini azaltmak için en az 24 saat dinlenin.Dinlenme, Mastiti önlemek için önemli bir adımdır.Uygun laktat drenajı için sağlıklı ve besleyici bir diyet yiyin .Mastitisin ilk belirtilerini gördüğünüzde, sıcak bir duş alın veya bölgeye masaj yapın.Sıcak kompres yöntemiyle ısı uygulanması, pıhtılaşmayı kolaylaştırmak için iyi bir seçenektir.Her iki tarafın da eşit emzirilmesini sağlayın .Ancak, sorun şiddetli hale gelirse ve grip belirtileri devam ederse, bu doğal ev ilaçlarını deneyebilirsiniz;
Sarımsaktan daha iyi bir antibiyotik yoktur.Sarımsak, güçlü antibakteriyel özelliklere sahip en etkili uyarıcı maddedir .Şiddetli enfeksiyon durumunda, her gün 2 ila 3 çiğ sarımsak tüketin.Mastitis’in ilk belirtisini gördüğünüzde, lahana yapraklarını tedavi için kullanın.Lahana yaprakları enfeksiyon için etkili bir tedavidir .Enfeksiyonu tedavi etmek için göğsünüze bir lahana yaprağı koyun . Lahana yapraklarını bir veya iki saat bırakın ve sonra çıkarın. Süreye düzenli aralıklarla devam edebilirsiniz.C vitamini, meme enfeksiyonunu tedavi etmede oldukça etkilidir. Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel özelliklerden zengindir ve halk arasında en iyi antifungal olarak bilinir . Gögüs uçlarına hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Tabi evde müdahaleden önce mutlaka bir hekime görünmenizi rtavsiye ediyoruz.Yukarıdaki doğal ilaçlar Mastitis’i tedavi etmede yardımcı olsa da, problem 48 saatten fazla devam ederse doktora başvurmalısınız.