Sağlık

Emzirme döneminde bebeğin zeki olması için beslenme

Anne sütü, bir bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri ve mineralleri içerir. Bununla birlikte, emziremiyorlarsa, farklı formüller mevcuttur ve bebeğin devam eden gelişimi için gerekli olan aynı gerekli vitamin ve minerallerin çoğunu sağlayabilir.

 

 

Daha önceki makalelerimizde anne sütünün faydalarına değinmiştik. Anne sütü de belirli hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olabilir. Emzirme döneminde bir anne hamilelik sırasında olduğu gibi sağlıklı bir diyet izlemelidir. Tükettiği şey anne sütüne geçecektir.

Bir hamilelik sonrası diyet, somon, yoğurt, süt ve peynir, yağsız sığır eti, fasulye, kahverengi pirinç, meyve ve bol su gibi az yağlı süt ürünlerini içermelidir. Emziren bir annenin hala yüksek miktarda D Vitamini ve B ve kalsiyuma ihtiyacı vardır ve çocuğun kemiklerinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur ve aynı zamanda yeni annenin enerji seviyelerini yükseltir.

Fıstık Ezmesi

Fıstık ezmesi büyük bir E vitamini kaynağıdır ve ayrıca sinir sisteminin korunmasına yardımcı olan bir antioksidan olarak kabul edilir. Aynı zamanda, enerji için glikoz kullanmada sinir sistemine ve beyine yardımcı olan tiamindir.

Tam Tahıllar

Tahılalr yüksek miktarda lif içerir. Yulaf bir çocuğa enerji takviyesi sağlayabilir. Beyinleri için yakıttır.

Meyveler

Çilek, vişne, yaban mersini ve böğürtlen de dahil olmak üzere her çeşit meyveler antioksidanlar ve C Vitamini ile yüklüdür ve gün boyunca enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olurken çocuğun hafızasını geliştirmeye yardımcı olur.

Sebzeler

Domates, tatlı patates, kabak, havuç ve ıspanak gibi sebzeler, vitamin ve minerallerde yüksek ve büyük antioksidanlar olarak kabul edilir. Bu besinleri tüketmek beyin hücrelerini aktif ve güçlü tutmaya yardımcı olmaktadır.

Yoğurt ve Süt

Yoğurt ve süt gibi süt ürünleri bol miktarda protein ve B vitamini ile beyin dokusunun büyümesine, nörotransmiterlere ve enzimlere yardımcı olur. İyi bir protein ve kalsiyum kaynaklarıdır.

Büyüyen bebek, kemiklerinin gelişimi ve güçlendirilmesi için kalsiyuma ihtiyaç duyar. Olgunlaşmış peynir, süt ve yoğurt gibi gıdalardaki kalsiyum hem anne hem de bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yeterli olmalıdır. Bir bebeğin sinir sisteminin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olmak için yeteri kadar omega 3 almak da önemlidir. Somon, alabalık, ringa hamsi, sardalye ve konserve ton balığı omega 3ün iyi kaynaklarıdır.

İyi beslenme, her türlü gelişim için gereklidir. Çocuklukta beslenme ve nörokognitif gelişim arasında doğrudan bir ilişki vardır . Mango, geninin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini içerir. Avokadoların çok fazla antioksidan özelliği vardır . Ancak ılımlılıkla tüketilmelidir. Lahana ve ıspanak gibi yapraklı yeşillikler, yüksek miktarda besin değeri sağlar. Aynı zamanda C vitamini, A vitamini, demir ve potasyum açısından zengindir. am buğdaylı gıdalar iyi bir enerji kaynağıdır . Beyin gücünü artırmaya yardımcı olur. Balık, beyin fonksiyonlarını ve ruh hallerini iyileştiren mega-3 yağ asitlerini içerir. Haftada en az iki kez balık tüketin. Besinler , işlevsel ve sağlıklı bir vücut için gereklidir. Bir kişinin odağını artırmak için, yaban mersini, yeşil çay, avokado, yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu ve fındık mükemmel seçimlerdir ve konsantrasyonla yardımcı olacaktır. Sağlıklı gıda seçenekleri büyüme ve gelişme için kritik öneme sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir