Gebelikte 37. hafta belirtileri nelerdir ?
Gebeliğin 37. haftası.. Dokuz ay önce başlayan yolculuk, yakında her an bitebilir.Heyecanlı ve endişeli olabilrisiniz. Özellikle yalancı kasılmalar sizi endişelendirebilir.Braxton Hicks kasılmaları şimdi daha sık geliyor olabilir ve daha uzun sürebilir ve daha rahatsız olabilir. Ayrıca vajinal akıntıda bir artış fark edebilirsiniz . Tuvalette veya iç çamaşırlarınızda bir miktar kan görebilirsiniz.
37 Hafta Hamile Kaç Aydır?
37 hafta gebe sekiz ay ve yaklaşık bir haftadır.
Doğumun ne zaman başlayacağını tahmin etmenin kesin bir yolu yok fakat hekim kontrollerini düzenli olarak yaptırmak doğum zamanınız hakkında bilgi verecektir.
37 Hafta Hamile Belirtileri:
Gebeliğin 37. haftasında deneyimlediğiniz bazı belirtiler şunlardır:
Alt karın bölgesinde artan basınç
Servikal dilatasyon
Braxton Hicks kasılmalarının sıklığı artar
Uyurken ve pelvik alanın etrafında baskı yaparken rahatsızlık
Vücutta belirgin değişiklikler
Kramplar ve varisli damarlar
Sırt ve bacak ağrıları
Hamileliğin en az eğlenceli yan etkilerinden biri. Anüsünüzün içindeki veya dışındaki bu küçük topaklar rahatsız olabilir ve özellikle dışkı yaptığınız zaman ağrılı olabilir.Diğer yaygın gebelik belirtileri arasında baş ağrısı, kabızlık ve şişmiş ayaklar bulunur. Ayrıca şişkinlik mide ekşimesi gibi septomlarıda yaşayabilirsiniz.
Vücudunuz doğuma hazırlamaya devam ederken, Braxton Hicks kasılmalarının sıklığında bir artış fark edebilirsiniz. Sadece sık değil, aynı zamanda hiç olmadığı kadar rahatsız edici olabilirler. Doğum tarihiniz yaklaştıkça, bu kasılmalar ritmik ve ağrılı hale gelebilir.
Gebeliğin 37. haftasında gelişim süreci neredeyse tamamlanır. Akciğerleri ve beyinleri olgunlaşmaya devam ediyor. Bebeğiniz ayrıca, amniyotik sıvıyı soluyarak da nefes alıp veriyor. Ayrıca parmaklarını emebilir ya da gözlerini kırpabilir. Sindirim sistemi şimdi tamamen işlevseldir yapışkan siyahımsı-yeşil katran benzeri madde olan mekonyum içerir.Bazen (özellikle uzun süreli gebeliklerde) mekonyum amniyotik sıvıya boşaltılır. Bu gibi durumlarda mutlaka hekime görünün.Fetal hareketler düzenli olmasa da, eskisinden daha farklı ve daha güçlüdürler.
Bebek genellikle son trimesterde baş aşağı pozisyonda hareket etse de, her zaman böyle olmaz.Bu gibi durumlarda, doktor bebeğin doğru pozisyonu alması için müdahale edebilir.Amniyotik sıvınız artmaya devam ediyor ve 38. haftaya kadar zirveye ulaşıyor. Ardından sürekli bir düşüş olabilir.Erken ve orta gebelik sırasında düşük sıvı seviyeleri, bir düşüğü tetikleyebilir veya bebeğinizin sağlığını etkileyebilir. 37 haftalık hamilelikten sonra bu durum ortaya çıktığında, doktorunuz doğum eylemi yaratmayı önerebilir veya bebeğin doğum pozisyonuna bağlı olarak sezeryan önerebilir.
Gebeliğin bu haftasında lekelenmeler, aminyotik su sızıntısı, kahverengi yeşil akıntı olursa derhal hekime görünün. Böyle bir durum post-dönem gebeliklerde yaygındır . Ayrıca bebeğin sıkıntılı olduğunu da gösterebilir. Sıvı yetersiz hale geldiğinde, mekonyum ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hamileliğin sonu uzun ve sinir bozucu olabilir. Sabır, kendinize ve bebeğinize verebileceğiniz en iyi hediyedir.Bebeğinizin doğum günü şu andan birkaç haftaya kadar olabilir. Belirsizlik son derece zor olabilir. Gebeliğin ilk haftalarında olduğu gibi bu son haftalarda da doktor kontrolü önemlidir ve her zamanki gibi kontrollerinizi aksatmamanızı öneriyoruz. Sevgili okurlar gebelikte 37. hafta belirtileri başlıklı konumuzu incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.