Gebelikte 38. hafta belirtileri nelerdir ?
38 haftada, sekiz aylık ve iki haftalık hamilesiniz. Bebek baş aşağı pozisyondadır ve bu hafta boyunca pelvis içine doğru ilerler, ancak daha az aktif olur veya rahim içinde yeterli alan olmaması nedeniyle daha az hareket eder. Bununla birlikte, bebeğin hareketlerinde önemli bir düşüş fark ederseniz, doktorunuzla görüşün.
Organları artık son 9 ay boyunca rahim dışında yaşamak için tamamen biçimlenmiş ve hazır. Geride kalan bir değişiklik, bebeğinizin pigment eksikliğinden dolayı hala değişecek olan göz rengidir. Bebeklerin mavi ya da gri gözlerle doğması yaygındır ancak bunlar doğduktan sonra yeşil veya kahverengiye dönüşür.Kahverengi gözleri ile doğarsa, muhtemelen kahverengi kalırlar, gri veya koyu mavi gözlerle doğarsa, gri veya mavi kalabilirler veya dokuz aylık olduğu zaman yeşil, ela veya kahverengi olabilirler. Bunun sebebi bebeğinizin irislerinin – gözün renkli kısmı – doğduktan sonraki aylarda daha fazla pigment kazanmasıdır
Gebeliğin bu haftalarında yalancı sancılar olasılıdır. Bunlar düzensizdir. Eğer kasılmalar 30 saniyeden fazla sürüyorsa, her 5 dakikada bir geliyorsa, mutlaka hekime görünün. Son birkaç ay boyunca deneyimlediğiniz semptomların çoğu, doğum yapana kadar devam eder.
38 Hafta Gebelik Belirtileri Nelerdir?
Braxton Hicks kontraksiyonları düzensiz ve daha az ağrılıdır ve pozisyonlarınızı değiştirdiğinizde uzaklaşır. Vücudu doğum için hazırlarlar.Uyku , gebeliğin sonraki aşamaları ile ilişkili büyük bir karın, ağrı ve huzursuzluk ile zorlaşır . Vücuttaki ödem veya aşırı su tutulumu şişmiş ayak bileklerine ve ayaklara neden olur. Çok fazla su içmek fazla sıvıların vücuttan atılmasına yardımcı olur.Göğüs , bebeğinizin besleyeceği ilk süt olan kolostrum denen sütü çıkarmaya başlar . Idrara çıkma sıklığı mesaneye baskıdan dolayı daha sık olur.Hormonal dalgalanmalar diyare için bir sebep olabilir . Areola koyulaşır ve kolostrumu sızdırmaya başlar.
Braxton Hicks kasılmaları
Pelvik ağrısı
Yuvarlak ligament ağrı
Bacak ağrısı
Kuyruk kemiği ağrısı
Özellikle eller ve ayaklarda şişme veya ödem
Eklem (dizler, kalçalar ve çeneler), uyluk ve sırt ağrısı
Genellikle genişleyen karın ve göğüsler etrafında kaşıntılı deri
Deri çatlağı
Baş ağrısı, sıcak basması ve boğaz ağrısı
Varisli damarlar ve hemoroid
Kabızlık veya mide problemleri artmış bağırsak hareketi
Huzursuz bacak sendromu ve uykusuzluk
Depresyon ve hızlı duygusal değişiklikler veya ruh hali değişimleri
Karpal tünel sendromu (karıncalanma hissi veya ellerin ve parmakların uyuşması)
Doğumun 38. haftasında doğum gerçekleşmemişse ve bebek dönemin sonuna kadar annenin karnında kalırsa, kiloda küçük bir artış dışında hiçbir şey olmayacaktır.Hamileliğin son haftalarındaki çocuk önceki dönemlere göre nispeten büyüktür ve kadın rahatsızlık hisseder.
Göbek inanılmaz derecede büyük görünüyor, kadının kilosu artar, böylece bacakların üzerindeki baskı artar.Kadının hareket etmesi zordur, karnı iç organlara baskı yapar, nefes almayı zorlaştırır ve sık idrara çıkmaya neden olur. Göbek derisi kuvvetle gerilir, kuru ve kaşıntılıdır. Uyku da huzursuz olur.Hamile kadının ağırlığı terime bağlı olarak artmalıdır. Hamile kadınlar, fazla kiloların problemlere yol açabilmesi nedeniyle kilolarını izlemelidir
Doğumun ne zaman başlayacağını belirlemek için mükemmel bir formül olmasa da, doktorunuz haftalık randevularınızda ne kadar yakın olduğunuzu ölçebilir. Bebeğin 38.haftada bir ultrasonda çok büyük ölçülmesi durumunda, doktor hamile kadının ve bebeğin sağlığını korumak için doğumu teşvik edebilir.
Doğum 38 ila 42 haftalar arasında herhangi bir zamanda başlayabilir; bu nedenle bu iş belirtilerine dikkat etmeniz önerilir. Bir saatte 5 veya daha fazla kasılma elde etme . Menstrüel kramplar . Alt karın veya pelvis bölgenizdeki basınç hissi . Kanama / lekelenme . Artan vajinal akıntı. Grip benzeri semptomlar (mide bulantısı, kusma ve ishal) Kahverengimsi, pembemsi veya kanlı akıntı bu septomlara sahipseniz hemen hastaneye gidin.