Gebelikte 39. hafta belirtileri nelerdir ?
Gebeliğin bu haftasında doğuma yaklaşıyorsunuz. Bebek şimdi tamamen büyüdüğünden, doğru hareketler için yeterli alan olmayacaktır. Hareketlerin sayısında bir düşüş fark edebilirsiniz. Ancak, hareketler normalden daha fazla azalırsa, doktorunuza danışın.
Hamileliğin 39. haftası heyecan verici (ve yorucu) bir zamandır. Bazı kadınlar bu noktada bebeklerini doğurmuş olacaklar. Diğerleri 40 veya 41. haftada doğum yapabilir. Her durumda, bebeğinizin gelişine hazır olmalısınız. Hastane çantanız hazır olmalı. Rahim boynu, uterusun alt ucunu oluşturan dar silindir şeklinde bir geçittir. Doğum yaparken, bebeğin doğum kanalına (vajina) geçmesine ve dünyaya girmesine izin vermek için yaygın bir şekilde genişliyor!
39. Haftada Hangi Belirtileri Yaşayacaksınız?
İşte hamileliğin bu haftasında fark edebileceğin belirtiler: Braxton Hicks kasılmaları : Bu haftada rahim krampı ve sıkma sık görülür. Düzensiz ve daha az ağrılıdır ve vücudun doğuma hazırlanma şeklidir. Pelvik basınç : Bebek pelvis içine düştüğünde pelvik bölgede bir miktar basınç ve ağrı hissedilir. Keskin sancı ; Bazı hassas sinirlerde bebeğin tekmesi pelviste keskin bir ağrı hissetmenize neden olabilir.Uyku sorunu: Tüm ağrı ve huzursuzluk, uykunuzu zorlaştırır.Mide ekşimesi : Genişleyen rahim, mide asitlerini yukarı doğru özofagusa doğru iter ve mide ekşimesine neden olur. Sık idrara çıkma : İdrar yapma isteği mesanede uterusun baskısı nedeniyle artmaktadır. İshal : Hormonal dalgalanmalar diyare için bir neden olabilir. Kolostrum : Göğüs, bebeğinizin besleneceği ilk süt olan kolostrum adı verilen sütü sızdırmaya başlar.
Doktorların bu dönemde ve hamileliğiniz boyunca tansiyonunuzu sık sık ölçtüklerinin iyi bir nedeni var: yüksek tansiyon veya preeklampsi. Sadece hamilelik sırasında gerçekleşen ve tedavi edilmeyen bir durum olması ciddi sağlık komplikasyonları yaratabilir. Preeklampsinin semptomları tipik olarak yüksek tansiyon veidrarınızda protein içerir. preeklampsinin bu belirtilerini paylaşır : İdrarınızda aşırı protein , Şiddetli baş ağrısı, Görme, geçici görme kaybı, bulanık görme veya ışık duyarlılığı dahil olmak üzere değişiklikler, Mide bulantısı ya da kusma, Bozulmuş karaciğer fonksiyonu, Akciğerinizdeki sıvının neden olduğu nefes darlığı,idrar çıkışında azalma.Kan basıncınızı normal tutmaya yardımcı olmak için sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. Sağlıklı yiyecekler yiyin, tuz alımınızı sınırlayın ve egzersiz yapın.
Çoğu kadın son üç aylık dönem boyunca Braxton-Hicks kasılmalarını deneyimleyecek. Bu kasılmalar genellikle çok ağrılı değildir.Gebeliğin bu son bölümünde artmış asit reflü oluşabilir.Bebek aynı zamanda bağırsaklara ve idrar torbasına da baskı yapıyor . Pelvik bölgenizde rahatsızlık hissediyorsanız, bunun 39 haftalık hamilelikte kadınlarda sık görülen bir semptom olduğunu bilin. Vücudunuz doğum için hazırlanıyor.Ruh hali değişimleri doğumun belirtisi olabilir. Hamileliğiniz boyunca çeşitli duygular hissederken, muhtemelen daha güçlü ruh hali dalgalanmaları yaşayacaksınız. Duygularınız yorgunluktan bitkinliğe ya da heyecandan endişeye kadar değişebilir.Hamileliğiniz sona yaklaştığında (olduğu gibi, 39 hafta boyunca), iştahın azaldığını fark edebilirsiniz.
Bebeğiniz cildin altında bir yağ tabakası geliştirmeye devam ediyor. Bu, bebeğinizin vücut sıcaklığını düzenleme yeteneğinin önemli bir parçasıdır. Bebeğiniz ayrıca eski cilt hücrelerini değiştirmek için yeni cilt hücreleri oluşturmaya da başlıyor.Bebeğinizi yakında doğuracak olsanız bile hareketlerine dikkat edin. Vajinal akıntınızda kan, lekelenme,kasık ağrısı, olursa suyunuz gelirse bunlar doğumun işareti olabileceğinden en kısa zaman da doktora gidin.