Gebelikte ultrason ölçümleri ne kadar doğru ?
Bebeğin cinsiyeti ultrasonda nasıl görünür kesin belli olur mu ultrasonda yanlış çıkanlar ne yapmalı kadınlar kulübü
Bir ultrason muayenesi, bir kadının karnını ve pelvis boşluğunu taramak için yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanan, bebeğin ve plasentanın bir resmini (sonografi) yaratan bir prosedürdür. Ultrason taramalarında bebeğinizin resimini, oluşturmak için ses dalgaları kullanılır. Resim, görebileceğiniz bir ekranda görüntülenecektir. Çoğu tarama, sonograf uzmanı olarak bilinen eğitimli bir sağlık uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Bu taramalar ağrısızdır ve sizin veya bebeğinizin hiçbir riski yoktur.
Ultrason nasıl yapılır ?
10 haftalık gebelik sonrasında yapılan ultrasonlar abdominal olarak yapılır. Sonograf uzmanı karnınıza bir miktar jel yerleştirir ve doğmamış bebeğinizin resmini elde etmek için elle tutulan bir cihazı göbeğinizin üzerine koyup hareket ettirecektir. İlk üç aylık dönemde abdominal bir ultrasonda birkaç bardak su içmeniz gerekebilir. Bu, mesanenizin rahminizi pelvisinizden dışarı doğru iterek bebeğin ultrason görüntülerinde açıkça görülebilmesini sağlar.
Ultrason zararlımıdır ?
Hamilelik sırasında ultrason taramaları yapıp yapmamanız sizin seçiminizdir. Birçok kadın, sağlıklı bir hamileliğe sahip olup olmadıklarını bilmek ve doğum için hazırlanmak için düzenli olarak ultrason muayenesine girmektedir. Ultrason muayenesin de herhangi bir anormallik görülürse, gebeliğinizi yönetmek ve doğum için hazırlık yapmak için derhal uzman bakım ayarlamak da mümkün olabilir.
Ultrason taraması ne için kullanılır?
Ultrason, hem sizin hem de bebeğinizin tıbbi amaçla kullanıldığında güvenli olduğu kabul edilir. Sonuçları doğru bir şekilde okuyabilen ve anormalliklerin saptanması konusunda profesyonel olan bir eğitimli profesyonel bunu yapmalıdır.
Bebeğinizin bir kalp atışı olup olmadığını, Bir bebeğe, ikiz veya daha fazla gebe olup olmadığınızı,Embriyonun rahim dışında, çoğunlukla fallop tüpüne yerleştirildiği ektopik hamilelik tespitte,Spina bifida gibi çoğu anormalliği teşhisi, Sahip olduğunuz amniyon sıvısının miktarını,bebeğinizin cinsiyetini ultrasonla öğrenebilirsiniz.
Transvajinal ultrason
Bir transvajinal tarama, özellikle hamilelik erken bir aşamadaysanız bebeğinizin daha net bir görüntüsü verecektir . Transvajinal ultrason genellikle gebeliğin erken dönemlerinde kullanılır. Transvajinal ultrason ince ve uzundur. Sonograf uzmanı prezervatif benzeri bir örtücü kullanacak ve bol miktarda jel ile yağlayacak, böylece vajinanızda kolayca kayacaktır. Çok derine inmesine gerek kalmayacak ve size ya da bebeğinize herhangi bir şekilde zarar vermeyecektir . Transvajinal ultrason , normal gebelik ektopik veya mol gebeliklerin teşhis edilmesi için kullanılabilir .
Ultrasonla muayene gebeliğin herhangi bir döneminde yapılabilir. Bir çok sağlıklı gebelik ultrasona ihtiyaç duymaz. Bu yüzden hekimin önerdiği zamanlarda ultrason taramasına girin. Gebelikle ilgili olumsuz bir komplikasyon gelişirse hekim birden fazla ultrason incelemsi isteyebilir.
Bir ultrason bebeğin cinsiyetini ne zaman belirleyebilir?
Tarihleri değerlendirmek için 18-20 hafta arasında bir ultrasona, çoğul gebelik, plasenta konumu veya komplikasyonlara sahip olabilirsiniz. Bu ultrason sırasında bebeğinizin cinsiyetini belirlemek de mümkün olabilir.
Ultrasonlar, hem sizin hem de bebeğinizin tıbbi amaçla kullanıldıklarında güvenlidir. Sonuçları hassas bir şekilde yorumlayabilen ve anormalliklerin tespitinde profesyonel olan bir eğitimli profesyonel bunu yapmalıdır. Gebeliğinizin seyri hakkında bilgi edinmek ve gebeliğinizi yönetmek için hekim kontrollerinizi aksatmayın.. Gebe anne adaylarımıza sağlıklı bir hamilelik süreci diliyoruz.
Bebeğin cinsiyeti ultrasonda nasıl görünür kesin belli olur mu ultrasonda yanlış çıkanlar ne yapmalı kadınlar kulübü