Gebelik

Gebelikte uykusuzluk neden olur ?

Gebelikte uykusuzluk çeken kadınlar kulübü – Hamilelikte uykusuzluk yaşayanlar bu durum ne zaman geçer ?

Uykusuzluk çoğu insan için başlı başına bir sorundur. Uykusuzluğun mutlaka bir nedeni vardır. Nedeni olduğu gibi çaresi de olan uykusuzluk hamile kadınları fazlasıyla olumsuz şekil de etkilemektedir. Gebelik dönemin de uyumak kolay değildir. Uyku kalitesinin olmaması anne adayını ciddi şekil de depresyona sürüklemektedir. Peki gebelikte uykusuzluğun nedeni nedir, gebelikte uykusuzlukla nasıl başedlir ? Merak edilen bu soruların yanıtını makalemizin devamın da bulabilirsiniz..

Büyüyen karnınız rahat uyku pozisyonu bulmanızı zorlaştırabilir, ayrıca hormonal değişiklikler uykusuzluğa yol açabilir ve muhtemelen genel rahatsızlığınız (gebeliğe balı sık idrara çıkma , bulantı ve mide ekşimesi ) yaşayacaksınız . Hamileliğin son aşamasında iyibir uyku çekmeniz imkansız olabilir.. Bu süreçte yapmanız gereken basit adımlarla uykusuzluğunuzu ekarte edebilirsiniz . Gebelikte uykusuzluk nasıl bertaraf edilir işte detaylar !

 

Gebelikte uykusuzluğun nedenleri nelerdir ?

Kadınlar gebelik sırasında özellikle ilk üç ayda çok yorgun düşer ve daha önce hiç olmadığı kadar fazla uykuya ihtiyaç duyarlar. Bulantı, mide yanması, gece yarısı tuvalet ziyaretleri, hazımsızlık ve hatta huzursuz bacak sendromu gibi erken hamilelik belirtileri uyku düzenini etkileyebilir. Bununla birlikte, birkaç yaşam tarzı ayarlamaları uyku probleminizi iyleştirbeilir.Özellikle gün boyunca gebeliğinizin erken saatlerinde çok uykulu hissedeceksiniz. Progesteron hormonunun yükselişi uyku düzenindeki bu ani değişikliği beraberinde getirir.

Hamileyken iyi bir uyku için neler yapılmalı ?

Hamilesiniz ve Şimdi, her zamankinden daha iyi bir uykuya ihtiyacınız var fakat doğru uyku pozisyonu hakkın da her hangi bir bilgiye sahip değilsiniz. Biz sizlere gebelikte kaliteli bir uyku nasıl alınır madde madde anlatıcaz. Sevgili anne adayları her şey den önce uyuduğunuz odayı düzenli şekil de havalandırın.. Odaya oksijenin girmesini sağlayın. Odada oksijen eksikliği uykusuzluğa neden olabiliyor. Bunun yanı sıra nevresimlerinizi sıklıkla değiştirin. Uyurken üzerinize sizi sıkmayan rahat ve bol giysiler giyin.

Uyumaya yakın kesinlikle ağır besinler tüketmekten kaçının. Çay ve kahveyi ileri saatlerde tüketmeyin. Uyumadan yarım saat öncesi Tv, telefon , bilgisayar gibi cihazları yarım saat önceden kapayın. Ilık bir duş alın . Yatağa geçmeden 1 bardak süt için. Dilerseniz sütünüze muz ilave edin. Her ikisi de uyku yapar.

Uykusuzluk bebeğime zarar verirmi ?

Gebelikte uyku sorunları yaygın olduğu için bebeğinize zarar vermez. Ancak dinlenmenizi veya yavaşlamanızı istediğinde vücudunuzu dinlemelisiniz. Erken gebelikte daha az uyku annelerde pre-eklampsi ve yüksek tansiyon riskini artırabilir.

Hamilelik sırasında en güvenli uyku pozisyonu nedir?

Gebeliğin ilerlemesi ile anne adayı sırt üstü ve yüz üstü pozisyonlar da uyuyamaz. Kaldıki bu pozisyonlar sağlıklı bir seçim değil.Sırt üstü yatarken nefes almak daha zor olabilir. Şu anda, yan uyku bebeğiniz için en güvenlidir. Artı, karnınız büyüdükçe sizin için daha rahat olur. En iyi uyku pozisyonu sol tarafta. Sağda uyumak karaciğer üzerinde baskı oluşturabilir ve doktorunuz sizden bunu önlemenizi isteyecektir. Büyüyen uterusun karaciğere baskı yapmasını engelleyerek fetusun plasenta vasıtasıyla yeterli miktarda oksijen ve besleyici madde almasını sağlayarak sol, en iyi pozisyon olur. Aynı zamanda kan dolaşımını geliştirir ve anne ve bebek için optimum kan akışını çizerken harcanan enerjiyi azaltır..Sol tarafta uzun süre uyumayı sevmeyebilirseniz, pozisyonunuzu sağa çevirebilirsiniz. Bir taraftan diğerine geçmekten çekinmeyin, ancak uzun süre sağda uyumayın.

Gebelikte uykusuzluk çeken kadınlar kulübü – Hamilelikte uykusuzluk yaşayanlar bu durum ne zaman geçer ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir