Gebelikte zencefil faydalımıdır ?
Zencefil bir çok faydası olan baharatlardan biridir. Sağlık problemlerinin nerdeyse çoğunu bu bitki köküyle gidermek mümkündür. Gebe kadınların merak ettiği sorulardan biri zencefil tüketiminin gebelikte zararlı olup olmadığıdır. Makalemizin devamında hamilelikte zencefil tüketimin fayda ve zararlarını bulabilirsiniz.
Gebelikte zencefil tüketmenin faydaları şunlardır ; mide bulantısının önlenmesi , uygun kan akışının sağlanması, kolesterol düzeylerinin düzenlenmesi, soğuk algınlığı ve öksürüğün önlenmesi, kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesi, ve şişkinliğin giderilmesidir. Diğer faydalar arasında enflamasyonun tedavi edilmesi, yorgun kasların canlandırılması, bağışıklık sisteminin desteklenmesi, vücut ağrısının giderilmesi, fetüse beslenmenin sağlanması ve sindirime yardımcı olunması yer alır.
Zencefil yıllardır mutfak ve tedavi amaçlı birçok kültürde kullanılan bir süper besindir..Besleyici gıdalar, doğmamış bir bebekte doğuştan gelen hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. Beslenme uzmanlarına göre zencefil, içinde bulunan vitaminler ve mineraller nedeniyle hamile kadınlar için önerilen sağlıklı yiyeceklerden bir tanesidir. Zencefil sürekli kusma ve mide bulantısını giderir. Her iki sağlık sorunu da hamile anneler için yaygındır.
Zencefilin Besin Değeri
Zencefil bir parça aşağıdaki besinleri içerir.
Karbonhidratlar 77 g
Kalsiyum 00 mg
Kolin 8 mg
Bakır 226 mg
Fiber 0 g
Folat 00 mcg
Demir 60 mg
Magnezyum 00 mg
Manganez 229 mg
Niasin 750 mg
Pantotenik asit 203 mg
Fosfor 00 mg
Potasyum 00 mg
Fitosteroller 00 mg
Protein 82 g
Riboflavin 034 mg
Selenium 7 mcg
Sodyum 00 g
Şeker 70 g
Tiamin 025 mg
Çinko 34 mg
Mide bulantısı ve baş dönmesi çoğu durumda özellikle ilk trimesterde sık görülür. Zencefil tüketerek bu stres koşulunu rahatlatabilirsiniz. Ayrıca zencefil, hamileliğin ilk aylarında mide sorunlarını önlemek için doğal ve güvenli bir kaynaktır. Zencefil çayı, sabah bulantısı ve bulantı ile etkili bir şekilde mücadele etmek için diyetinize dahil edebilirsiniz.
UYARI ! ANCAK ÖNERİLEN MİKTARDA TÜKETMEK GEREKİR. ZENCEFİLİ TÜKETMEDEN ÖNCE MUTLAKA HEKİME DANIŞINIZ !
Uzmanlar, daha fazla sağlık sorunlarından kaçınmak için hamilelik sırasında dengeli kolesterol seviyelerini korumayı önermektedir. Zencefil bu durumda faydalıdır. Anne adayları, bağışıklık sisteminin zayıf işleyişi nedeniyle soğuk algınlığı, öksürük, ateş veya mide bulantısı gibi hafif rahatsızlıklara karşı savunmasız kalmaktadır. Zencefil çayını diyetinize dahil ederek problemlerle mücadele edebilirsiniz . Çalışmalar, zencefilin kan dolaşımındaki glikozu düzenleme potansiyeline sahip olduğunu göstermiştir. Düzenli olarak tüketildiğinde, zencefil anne ve fetüsü sağlıklı tutan şeker seviyelerini korumaya yardımcı olur.
Mide yanması, hamilelik sırasında çoğu kadın için yaygın bir sağlık sorunudur. Taze zencefil ve bal ile yapılan sıcak bir fincan zencefil çayı durumu yönetecektir. Her iki bileşen de, mide ekşimesine katkıda bulunan faktörleri etkili bir şekilde giderir. Çoğu hamile kadın sıklıkla şişkinlik sorunları ile karşılaşır. Zencefil sindirim problemlerini hafifletmek ve şişkinliği etkisiz hale getirmek için güvenli bir kaynak olabilir. Enflamasyon ve şişme, hamile annelerin hamilelik boyunca uğraşmaları gereken ortak faktörlerdir. Bu sorunları, ılımlı miktarda zencefil kullanarak etkili bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Bu konuda zencefil çayı da tüketebilirsiniz. Ancak, şiddetli şişlik veya iltihaplanma durumunda, daha fazla sağlık sorunlarından kaçınmak için birinci basamak doktorunuza danışmanız önerilir.
Zencefil, demir ve antioksidanların bir güç merkezi. Bağışıklık sisteminizin işleyişini iyileştirmek için bol miktarda besine ihtiyacınız vardır. Diyetinize yeterli miktarda zencefil kattığınız zaman, besinler anne karnındaki bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmek için çalışacaktır. Gebelikte ağrılar yaygındır. Beslenme uzmanları, zencefilin düzenli olarak tüketilmesinin, sırtınızda ve karnınızda ağrıya katkıda bulunan faktörleri hafifletmeye yardımcı olabileceğini ileri sürmektedir. Zencefil, gastrointestinal tahrişle mücadele etmek için gerekli olan fenolik bileşiklerin bir santralidir. Bileşikler ayrıca hamilelik sırasında safra ve tükürük üretimini teşvik eder. Sevgili okurlar ılımlı tüketildiği zaman zencefil çok yararlıdır fakat bebek bekleyen anne adayları bu konuda dikkatli olmalıdır. Zencefil düşüğe neden olabilir, bu nedenle zencefili tüketmeden önce mutlaka hekime danışmanızı öneriyoruz.