Gebelik

Yumurtlama nedir yumurtlama günü hesaplama nasıl yapılır ?

Yumurtlama nedir yumurtlama günü hesaplama nasıl yapılır ?

Sevgili hanımlar; Hamile kalma planları yaparken çevrenizden gebeliğin oluşabilmesi için yumurtlamanın gerçekleşmesi gerektiğini duydunuz .  Fakat yumurtlamanın ne olduğu konusun da her hangi bir bilgiye sahip değilsiniz. Biz sizlere bu makalede yumurtlama ile ilgili çok anlaşılır detaylı bilgiler vereceğiz. Bu konu hakkın da bilgileriniz,deneyimlerinizi yorum yaparak lütfen bizlerle paylaşınız.

Yumurtlama nedir ?

Yumurtlama, bir yumurta yumurtalıklardan fallop tüplerine geçtiğinde ve döllenme için hazır olduğunda ortaya çıkar. Bir kadının menstrüel siklüsünün ortasında oluşur, ancak zamanlama her kadın için değişir.

Adet döngüsü başlayınca östrojen seviyeleri düşer. Hipotalamus, hormon düzeylerini korumakla yükümlü olan bezdir, hipofiz bezine FSH yi uyaran follikül hormonu gönderdiğini bildirir. FSH foliküllerini olgunlaştıracak şekilde tetikler. Bu foliküllerden biri olgun bir yumurta bırakır. Daha fazla östrojen gönderilir ve artık  Olgun bir yumurtanız  vardır !

Çoğu kadın ovülasyondan beş gün önce ve ovülasyon günü kendisi için en verimli olanıdır . Çevrim uzunlukları değişebilirken, ovülasyon genellikle bir sonraki döneminizin başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir. Tam olarak ne zaman yumurta bırakılacağını bilmek zordur..

Yumurtlama da kaç tane yumurta olur ?

 

Yumurtlama sırasında sadece bir yumurta salınır.Yumurtalıktan ayrıldıktan yaklaşık 12-24 saat sonra yumurta hala döllenebilir.

 

Her ay yumurtlama olurmu ?

 

Eğer stres altındaysanız, hasta veya normal rutinleriniz bozulursa, ovulasyon olmayabilir.Düzenli bir döngünüz varsa ve her hangi bir probleminiz yoksa her ay düzenli olarak yumurtlarsınız.

 

Yumurtlama belirtileri varmı ?

 

Elbetteki yumurtlamanın belirtileri işaretleri vardır. Burda dikkat etmeniz gereken kendinizi iyi bir şekil de gözlemlemenizdir.

Yumurtlamanın ilk belirtisi kasıklarda içi geçiren kramplar batmalar ve ağrılardır. Ağrı eşiği kişiden kişiye değişir. Bu ağrıya bel ağrııs da eşlik edebilir.

Artan libodu ;  İlişki için aşırı istekli olabilirsiniz

Meme hassasiyeti ; dokunulmayacak kadar hassasiyet olabilir.

Karın bölgesin de şişme

Yumurtlamaya bağlı lekelenme

Vücut ısınız bu dönemde fazlasıyla artıcaktır

Vajinal akıntınız yoğunlaşıcaktır. Esnek ip gibi uzayan çiğ yumurta akı gibi bir akıntınız olucaktır.

 

Yumurtlama kiti ile hamilelik şansınızı artırın !

 

Sevgili hanımlar bir çok bayan yumurtlama gününü çeşitli yöntemleri kullanarak belirliyor. Bir kısmı ise hala  nasıl yumurtladığı hakkın da bir bilgiye sahip değil. Takvim yöntemi, ineternet hesaplayıcıları , vücut ısısını takip etme gibi yöntemler genelde sıklıkla tercih ediliyor. Fakat bu yöntemlerin % 100 sonuç vermediğini belirtelim. Ancak ovülasyon kitleri kullanarak yumurtlama gününüzü garantileyebilirsiniz.  Bu kileri eczaneden tedarik edebilirsiniz.

 

Yumurtlama problemleri varmıdır ?

 

Evet maalesef vardır. Bir kadının ovülasyon problemlerine neden olmasının birçok nedeni vardır. Örneğin ; pelvik inflamatuar hastalık, endometriozis veya ektopik gebelik cerrahisi nedeniyle fallop tüplerini bloke  olması,  Polikistik over sendromu , tiroid sorunları ve diğer koşullar gibi..Ovulasyon ile ilgili problemler infertilite için muhtemel bir nedendir.

 

Her ay hamile kalma şansım nedir?

Aylara göre kavramsal istatistikler, bir kadının hamile kalmaya çalıştığı yaşa bağlı olarak değişir. Geleneksel olarak, daha genç olursanız, her ay gebe olma şansınız o kadar yüksektir. Yine de, 25 ya da daha genç olan bir kadın her devirde% 20-25 lik bir ihtimale sahiptir .  30 yaşına gelindiğinde, aylık olarak  şansınız yüzde 15 olur; 35 yaşına kadar istatistikler yüzde 10 dan azdır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir